Iets over mezelf?

Alles wat je ziet en leest op deze site, gaat over mij en de manier waarop ik de dingen vormgeef. Dit is wie ik ben.

Ik ben begonnen als danser. Als dochter van zakelijke middenstanders was dat een spannende keuze. Op de dansacademie ontdekte ik de liefde voor het lesgeven en bloeide mijn kunstenaarshart open. Toen ik op mijn best was en spieren en lijf prachtig beheerste, bracht  shiatsu en macrobiotiek me in heel ander vaarwater. Ineens bleek er zoveel meer te ontdekken en ik kreeg nieuw inzicht over mijn lichaam.

Ik kende de meridianen namelijk al uit mijn vroege jeugd. Vanaf mijn 7e jaar had ik vrij ernstige migraineaanvallen. Gelukkig bracht mijn moeder me naar een acupuncturist en yogalerares, beide de eerste in Venlo en omstreken (dit is rond 1974!) Ik heb daar veel baat bij gehad en als ik nu terugkijk heeft dat misschien wel de zaadjes gepland voor alles wat ik nu doe…

Ik ben 30 jaar geleden begonnen met shiatsu. Midden in de winter, sneeuw en vrieskou, kwam ik op een vrijdagavond aan in klein dorpje Wamel. Ik had het veer genomen vanaf Tiel en aan de overkant bleek er geen bus te zijn, geen taxi, niks! Ik was Rotterdam gewend…. Tjaa… dus ploegde ik drie kwartier door de bevroren velden in een loodrechte lijn naar de lichtjes in de verte. Eenmaal aangekomen in een warm en licht huis, heb ik een fantastisch weekend vol shiatsu gehad. Het was direct duidelijk- dit is het! Misschien staat het symbool voor wat shiatsu voor me is: warm, licht, vol avontuur, thuiskomen.

Daarna volgde een tijd van studie in Belgie, Zwitserland en Verenigde Staten. Teacher training bij Saul Goodman, meer shiatsu, dan shintai, macrobiotiek, okiyoga, qi gong, heel veel healing tao bij Mantak Chia, assisteren en vertalen om bij zoveel mogelijk fantastische leraren in de buurt te zijn, acupunctuur, Avatar Wizzard, opleiding Non-Violent Communication bij Marshall Rosenberg… Wat een heerlijke tijd. Wat een rijkdom.

In die beginperiode kwam ik er ook achter dat ik mijn hele leven al dingen zie achter de dingen. Maar het zou nog een tijd duren voordat ik begreep dat er zoiets als ‘helderwetendheid’ bestaat. Het duurde nog langer voordat ik dat hardop durfde te zeggen. Nu dient het me in mijn werk; ik kan er anderen mee helpen. Yoga en bewegen waren altijd aanwezig in mijn leven, pas later heb ik de opleiding tot Kundalini Yoga teacher en Hormoon Yoga gedaan. Dat voelt als thuiskomen.

Er is veel gebeurd in 30 jaar. Ik volg nog steeds het pad van de waarheid, de weg van vrijheid. Ik beleefde mooie avonturen en diepe vriendschappen, zag wijze leraren, heb veel lessen gegeven, 15 jaar hoofddocent shiatsupraktijk bij academie Qing-Bai, altijd een eigen massagepraktijk ernaast. Ik overleefde als alleenstaande mama, zelfstandig ondernemer en een periode van borstkanker die bijna 11 jaar in beslag nam. Alles had een reden, alles paste. In eerste instantie wilde ik alles ontrafelen en ontdekken. Nu is het vrijer geworden. Vrij in mezelf. Zodat ik kan bijdragen aan vrijheid voor anderen.

Ik ben terug op mijn geboortegrond, terug in Limburg. Om met het vitaliteitscentrum rust te brengen, healing en kennis. Om licht te brengen. Zodat voor iedereen de ‘Lust for Life’ kan vergroten.  Sat Nam.

 

LUST FoR LIFE is een lied van Iggy Pop. Ik was 12 jaar toen het lied een diepe indruk op me maakte. Zoiets had ik nog nooit gehoord, wat werd ik hier blij van! De combinatie van de snelle beat, lijzige stem, de vreemde teksten en de rebellie, maakt me vandaag de dag nog steeds vrolijk. Elke keer als ik het hoor, spat de energie ervan af en wil ik zingen- liefst heel hard. En dansen natuurlijk! Bij de opzet van mijn eigen bedrijf was het eerst een werktitel, maar het is de enige echte naam die perfect past.