Restorative Yoga betekent letterlijk ‘herstellende yoga’.

Herstellen houdt ook vernieuwen in. Elke keer als je jezelf tijd geeft om diep te ontspannen, zal je zelfherstellend vermogen aan de slag gaan. Je cellen zijn geprogrammeerd op balans en zullen oude rommel op ruimen en nieuwe energie aanmaken. Door dit heel bewust te doen en jezelf de rust en oefening geven via de Restorative Yoga herstellen je lichaam en emoties veel gemakkelijker.

Restorative Yoga kan hard nodig zijn na of in een periode van fysieke of geestelijke overbelasting. Je geeft je als het ware een moment van intens Yin, zoals de natuur in de winter.

 

“We work very hard in our lives, and while we may sleep, we rarely take time to relax. Restorative yoga poses help us learn to rest deeply and completely.”
Judith Hanson Lasater, Ph.D.

 

Restorative Yoga?

Deze yogavorm is verwant aan Yin Yoga. Maar enkele verschillen zijn dat bij de Restorative Yoga houdingen langer worden aangehouden en zonder strekkingen- elke inspanning ontbreekt. Je focus is op je ademhaling tijdens de houdingen, waardoor het heel meditatief wordt. De houdingen zijn liggend en af en toe zittend. Staande houdingen komen binnen Restorative Yoga niet voor.

Wanneer is Restorative Yoga goed voor jou?

  • Als je veel stress hebt (gehad)
  • Als je moeite hebt om te ontspannen- lichamelijk of mentaal
  • Als je een operatie achter de rug hebt of geblesseerd bent
  • Als je ondersteuning zoekt bij chronische klachten zoals reuma