Kundalini Yoga geeft je kracht en energie

Kundalini yoga is praktisch en zeer krachtig.  Het helpt je kalm, gecentreerd en helder te blijven tijdens alle uitdagingen van je leven. Het balanceert het kliersysteem en versterkt het zenuwstelsel. Door het beoefenen van kundalini yoga groei je. Je voelt je vitaler en energieker.   In 1968 kwam Yogi Bhajan naar het Westen en werd de grondlegger van deze yogavorm. Kundalini yoga is al duizenden jaren oud en komt uit Noord India. Lang waren deze technieken geheim. In 1968 gaf hij voor het eerst in de geschiedenis een kundalini yoga les in het openbaar. Door middel van zijn kennis, wijsheid en dienstbaarheid heeft hij ons een tijdloze erfenis nagelaten. Een gezonde, gelukkige en complete leefwijze.   Kundalini Yoga volgens Yogi Bhajan is “a yoga for householders”, voor mensen die vol in het leven staan. Mensen die voor hun gezin zorgen, moeder/vader zijn voor opgroeiende kinderen. Mensen die werken of hun bedrijf runnen. Iedereen die te maken heeft met dagelijkse uitdagingen en stress om succesvol om te gaan met veranderende tijden.

Wat krijg je ervoor terug?

  • een zeer diep vermogen tot ontspanning
  • discipline en uithoudingsvermogen
  • helderheid en ‘Inner Guidance’
  • tot bloei komen van je talenten
  • meer souplesse
  • meer emotionele balans
  • een sterk aura, bescherming om je heen
  • Dharma- de kunst om bewust te leven

Hoe ziet een les eruit?

Een kundalini yoga les duurt anderhalf uur en bestaat uit een yogaserie/kriya, ontspanning en meditatie. Elke les heeft een serie oefeningen met speciaal thema. De ene les is uitdagend en beweeglijk, de andere les zacht en rustig. De leraar zoekt een kriya en meditatie uit, passend bij dit thema. De structuur van een kundalini yoga is altijd hetzelfde, de inhoud kan iedere les weer anders zijn omdat er ontelbaar veel kriyas en mediaties zijn. Enkele voorbeelden van thema’s zijn: de rug/wervelkolom, ademhaling, versterken van je immuunsysteem, voorbereiden op diepe meditatie of balanceren van emoties. Muziek en het zingen van mantra’s is een belangrijk onderdeel van een kundalini yoga les. Iedereen kan kundalini yoga beoefenen. Door te ademen en in de juiste richting mee te bewegen heb je er al profijt van. Het effect is vaak meteen duidelijk; je bent vitaler, alerter of meer ontspannen. Doordat Kundalini Yoga een sterk reinigende werking heeft, kun je gifstoffen, pijn, angst, stress en frustratie loslaten en afvoeren.  

Bij Lust for Life

Yoga sterkt onze verbinding met onszelf, met wat we écht zijn. Het verbetert onze relaties met anderen. Tijdens de les is het stil en werken we veel met gesloten ogen. Ongeveer 20 minuten vóór elke les is de studio open. Je kunt dan kiezen om in de yogaruimte met zachte muziek alleen te zijn óf om in onze keuken samen te zijn met een kop lekkere Yogithee. In Kundalini Yoga is je eigen ervaring heel belangrijk. Het gevoel dat er geen woorden zijn voor je ervaring, dat de yoga recht naar je hart gaat. Je Mind probeert er woorden voor te vinden die het kan accepteren, maar je Bewustzijn gaat voorbij aan de woorden en begrijpt de ervaring.

Lestijden

Maandag 18.00 Kundalini Yoga – speciaal voor mannen
Maandag 20.00 Kundalini Yoga
Dinsdag 18.00 Kundalini Yoga
Donderdag   9.30 Kundalini Yoga

Evenwicht

Yoga (योग) komt als woord uit het Sanskriet, de oude moedertaal. Yoga betekent letterlijk ‘juk’.   Het is de balk die tussen twee gewichten zit om ze in balans te houden, denk bijvoorbeeld aan een ouderwets melkmeisje met twee emmers en het juk over haar schouders. Het juk is de verbinding en houdt alles in evenwicht. Yoga is datgene wat ons in evenwicht houdt!